AcuMedina

AcuMedina

Kuva1

Hyvä lukija ja asiakkaani!

Kiitos, että tutustut AcuMedinan kotisivuihin. Olen Sari Pajunen, perinteisen kiinalaisen lääketieteen (PKL) ammatinharjoittaja ja akupunktuurihoitaja Lahdesta. PKL:n ammattilaisena minulla on ilo auttaa Sinua ja läheistäsi vuosituhantisten, kiinalaiseen traditioon perustuvin ja silti vahvasti nykypäivässä elävin hoitomenetelmin. Olet lämpimästi tervetullut hoitoihin!

Koulutus ja työtausta

Olen kulkenut elämänpolkuani  yli 50 vuotta. Monipuolisten koulutusten ja elämänkokemusten myötä toivon ymmärtäväni asiakkaani elämän ja terveyden tilannetta aina paremmin. Hoitajana haluan olla läsnä ja mottoni on Adolphe Monot´n sanoin: ”Kaikki mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä myös hyvin.”

Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen tutustuin opiskelun merkeissä ensi kerran v. 2000: Tällöin kiinalainen lääkäri Pei Gailing johdatti tehokkaasti kiinalaisen lääketieteen perusteisiin 24.1.-31.5.2000 (200 tuntia, Aikuisvalmennuskeskus, Lahti).

Tauon jälkeen jatkoa seurasi 17.2.2012-2.1.2015 Perinteisen kiinalaisen lääketieteen 3-vuotinen koulutus (lähiopetus 624 tuntia, Interpraxis Oy, Lahti), josta valmistuin akupunktuurihoitajaksi. Lisäksi opintoihin kuului kliinistä harjoittelua 404 tuntia; Lahdessa, Jyväskylässä ja Kiinassa (Zhejiang Provincial Hospital of TCM, Hangzhou). Suomessa opettajina toimivat Timo Aro ja Petri Federley.

Aiemmin 25 vuotta työskentelin sosiaalialan asiakas- ja esimiestyössä Lahdessa, niin julkisella kuin yhdistyspuolella.  Edelliseltä koulutukseltani olen sosiaaliohjaaja ja sosionomi (AMK). Näihin opintokokonaisuuksiin on sisältynyt 700 tuntia terveydenhuollon ja psykologisia aineita. Lisäksi olen vuosina 2013-15 opiskellut Lahden ammattikorkeakoulussa lääketieteen osaaminen 1, 2 ja 3, jotka ovat osa sairaanhoitajan integroituja opintoja.

Akupunktuurihoitajana olen Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry:n jäsen (FinnAcu), The Finnish Traditional Chinese Medicine Society of Acupuncture and Herbs.

Miksi hakeuduin perinteisen kiinalaisen lääketieteen pariin? Elämäni eväät perimäni kautta eivät ole ehkä olleet parhaat mahdolliset ja jo hiukan yli parikymppisestä alkanut sairaushistoria sekä kymmenen vuoden monilääkitykset johdattivat minut täydentävien hoitomuotojen ja luonnon vastausten äärelle. Ja mikä tärkeintä. Sain niistä pysyvän avun, mistä olen kiitollinen.