AcuMedina

Perinteinen kiinalainen lääketiede

Etsitkö kokonaisvaltaista terveydenhoitoa, joka tasapainottaa kehosi luonnollisesti ja auttaacanstockphoto7717563 moniin erilaisiin oireisiin ja sairauksiin?  Yhä useampi on löytänyt avun perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä.

 

Perinteinen kiinalainen lääketiede ja akupunktio

Perinteinen kiinalainen lääketiede (PKL) on vuosituhansia vanha kokonaisvaltainen tiede. Nykyisen kaltaisena sitä on harjoitettu yli 2000 vuotta.  Akupunktio (akupunktuuri) on PKL:n hoitomenetelmistä tärkeimpiä ja länsimaissa tunnetuin kiinalaisen lääketieteen muoto.  Maailman terveysjärjestö (World Health Organization) WHO:n mukaan akupunktiota käytetään ainakin 103 maassa.

Kiinalaisessa lääketieteessä ihminen nähdään energeettisenä kokonaisuutena, jossa niin kehon sisäiset kuin ulkoiset tekijät vaikuttavat meissä kaiken aikaa. Olemme alati muuttuvassa liikkeessä, jossa tärkeää on huomioida mm. tunteet,  sääolot, vuorokauden- ja vuodenajat, ympäristö, muut ihmiset, elämäntavat ja perimä. Elämäntavoissa ravitsemuksella, liikunnalla, levolla ja kaikin puolisella kohtuudella on terveyteemme huomattava merkitys. Kun kehomme energeettinen liike on sujuvaa, olemme tasapainoisia ja terveitä.

Kun sairastumme

Sen sijaan kun oireilemme tai sairastumme, kehon energiavirtauksessa on epätasapainoa tai häiriötä. Akupunktion periaatteena on kehon sisäisen energiavirran eli Qi:n tasapainon palauttaminen. Se voidaan tehdä ihon alle pistettävien ohuiden, steriilien ja kertakäyttöisten neulojen avulla tai akupainannalla ilman neuloja.  Kehossa on satoja anatomisesti tarkasti sijaitsevia akupunktiopisteitä omilla meridiaaneillaan tai niiden läheisyydessä. Meridiaanit canstockphoto7663242muodostavat tärkeän kehon energiavirtausten ja tiedonsiirron yhteysverkoston. Niiden kautta saavutetaan kehon tasapaino. Hoitomenetelmät ovat väline prosessissa, jossa keho alkaa parantaa ja tasapainottaa itse itseään. Omilla elintavoilla ja valinnoilla voimme nopeuttaa tätä prosessia erittäin paljon.

On myös muita tehokkaita kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmiä, joista tarkemmin Hoitomuodot-kohdassa. Usein näitä yhdistetään akupunktiohoitoon tai voidaan käyttää yksittäin.