AcuMedina

Diagnoosi

Ohjeita akupunktiohoitoon tulevalle

Ennen akupunktiohoitoa sinun tulisi :

  • välttää raskasta ateriaa tai pitkäaikaista paastoa
  • syödä kevyt välipala tai ateria korkeintaan tuntia aikaisemmin
  • välttää alkoholin nauttimista
  • käydä vessassa
  • kertoa akupunktuurihoitajalle, oletko raskaana, onko sinulla sydäntahdistin, onko sinulla A,B tai C-hepatiittivirus tai verenvuototauti (Hemofilia, von Willebrandin tauti)

canstockphoto3933706

Akupunktiohoidon jälkeen sinun tulisi samana päivänä:

  • juoda ruokailujen välillä riittävästi lämpöistä vettä
  • välttää raskasta fyysistä liikuntaa
  • välttää kuumia ja kylmiä kylpyjä sekä saunomista
  • välttää alkoholin nauttimista

 

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen (PKL) diagnoosi

Kun kehon energiavirtauksiin tulee häiriöitä, alamme oireilla. Vastaanotolla selvitän näitä oireita kyselemällä, tunnustelemalla, ja katselemalla asiakkaan kokonaisuutta. Kielen tarkastelu ja pulssin tunnustelu ovat tärkeitä diagnostisia menetelmiä. Saamani informaation pohjalta hahmotan asiakkaan häiriömallin, jonka mukaan teen PKL:n mukaisen hoitosuunnitelman ja valitsen sopivat hoitomenetelmät.

Asiakkaan ollessa hoitopöydällä selin-, vatsa- tai kylkimakuulla laitetaan steriilit, kertakäyttöiset ja hyvin ohuet neulat tarkasti valittuihin kehon akupunktio- tai ns. kipupisteisiin. Neulat vaikuttavat noin 20-30 minuuttia. Neulotuksen jälkeen jatkan yleensä muilla akupunktiota tukevilla hoidoilla.

Ensikäynti kestää noin 2 h ja jatkokäynnit noin 1,30 h. Kerron aina asiakkaalle, miten hoidan häntä ja otan huolella huomioon asiakkaan mahdollisen neulakammon. Tällöin käytän vaihtoehtoisesti neulatonta akupainantaa tai ohuempia neuloja esim. mikroakupunktion (korva, vatsa) kautta. Neulotus yleensäkin aiheuttaa vain pienen epämukavan tuntemuksen neulan läpäistessä nopeasti ihon  ja sen jälkeen tuntemus ihon alla on usein lämpöä tai hetkellistä kihelmöintiä. Mutta neulakammoisenkaan ei siis tarvitse pelätä vastaanotolle tuloa.

Moni asiakas nukahtaa hoidon aikana, mikä kertoo sen todella rentouttavasta vaikutuksesta. Hoidon jälkeen asiakkaat kuvailevat tuntemuksiaan: energinen, seesteinen, rauhallinen, rentoutunut olo. Hoidon jälkeen tarkistetaan mahdollinen jatkohoitosuunnitelma ja asiakas saa kotiin joko kirjallisia tai suullisia itsehoito-ohjeita.